Skolor och utbildningar

Våra digitala läroplattformar för yrkesprogram förenar bransch och skola med dagsfärsk kompetens, för ett mer lustfyllt och resultatinriktat lärande som driver förändring.

Boka demo och få offert

Smart Retail

En komplett digital läroplattform anpassad efter branschens behov, som komplement till befintlig undervisning.

“Det är svårt att undervisa i ett ämne som förändras så snabbt att dagens kunskap är inaktuell i morgon.”

I en ständigt föränderlig värld som ställer höga krav på dagsfärsk kompetens blir traditionella läromedel inaktuella oerhört snabbt. På Smart Retail utgår vi därför från branschens behov när vi skapar våra utbildningar. När innehållet är klart anpassar vi uppgifter och frågor till skolans och skolverkets krav.

Och eftersom vi vet att villkoren är olika – vissa lär sig bättre genom att läsa, andra genom att lyssna, de flesta genom att göra – blandar vi metoder och skapar ett lustfyllt lärande som tar tillvara elevernas olika lärstilar. Om lärandet känns meningsfullt och roligt ökar förutsättningarna för att kunskapen verkligen tas tillvara.

Våra utbildningar för skola

Vilken digitala läroplattform passar dig och dina elever bäst att jobba i? Fyll i skolans uppgifter, få en prov-inloggning och testa själv under en hel månad. Kostnadsfritt och utan efterdebitering.

Boka demo och få offert

Ange hur många elever du har och vilka kurser du är intresserad av så återkommer vi med offert. Du kan också boka en demo så gör vi en genomgång via Teams eller Zoom. Under en halvtimme får du bekanta dig med programmet och alla dess finesser.

Ta reda på mer

Smart Retail erbjuder en mängd interaktiva utbildningar och kurser anpassade för handeln, både för dagens och morgondagens medarbetare. Vi kan också ta fram upplägg skräddarsydda för just din verksamhet.

Följ med på en rundtur i vår digitala läroplattform!

Vi berättar gärna mer om vårt sätt att jobba. Här ger vi en kort introduktion.

Sandra Johansson

– Lärare Stylistlinjen

“Jag har arbetat med Smart Retail verktyget i över 4 år. En av de stora fördelarna med Smart är att vi som lärare har ett verktyg att arbeta med som möter alla kunskapskrav. Det ger även eleverna en bra inblick i vad branschen kräver av dem när de kommer ut i yrkeslivet. Med bra frågeställningar och övningar som vi använder oss av i klassrummet förenar Smart Retail utbildningen med verkligheten i hur branschen ser ut idag. Vi får också mycket positiv feedback från våra elever, man känner sig trygg med att kunskapen alltid finns tillgänglig när man behöver den: i klassrummet, på sin praktik och även ut i arbetslivet. Smart Retail är ett fantastiskt stöd för oss som lärare.”

Se videon med Sandra och ta del av hennes tankar och åsikter om Smart Retail.

Träffa Sandra Johansson som jobbat som yrkeslärare många år på Realgymnasiet, Gustavsbergs gymnasium och Ådalsskolan med Smart som läromedel. Hon har arbetat med Smart Retail i över fyra år. Här berättar hon om sina erfarenheter om att arbeta med Smartverktyget.

Fler röster om Smart Retail

”Det är kul när branschen ger oss feedback på våra elevers kunskap i personlig styling. Oavsett om eleven har APL i klädbutik eller arbetar med kund i andra stylistsammanhang är utbildningen som vi får genom Smart Retail betydelsefull.”

Anna-Lena Karlsson

- Stylist/frisörlärare, Hahrska gymnasiet, Västerås

”Jag gillar Smart Retails kursmoduler i Hantverksprogrammet för årskurs 1! Ett omfattande material samlat i ett enkelt och effektivt koncept. Och ett mycket bra komplement till undervisningen för självstudier i och utanför klassrummet. Dessutom på svenska och begripligt för våra elever. Det gör allt mycket enklare!”

Ingegerd Ottsjö

- Yrkeslärare, Burgårdens gymnasium, Göteborg

”Materialet kan användas under lektionen och på APL-platser men är också utmärkt för att låta eleverna inhämta kunskap innan man går igenom ett avsnitt i klassrummet. På så sätt är de redan förberedda inför dagens lektion.”

Helena Nordengren

- Yrkesgymnasiet, Örebro