Handel & Företag

Våra digitala läroplattformar speciellt utformade för dig som är yrkesaktiv, skapade tillsammans med specialister och företag inom olika specifika branscher.

Boka demo och få offert

Smart Retail

En komplett digital läroplattform som snabbt löser dina behov av kompetensutveckling.
Digitala utbildningar för detaljhandel

Medarbetarna på butiksgolvet är den viktigaste resursen när det gäller att påverka försäljningssiffrorna. Att satsa på digital kompetensutveckling är därför en smart investering – inte en kostnad.

Bra service är alltid på modet 

På Smart Retail brinner vi för personliga kundmöten och god service. Med hjälp av vår digitala utbildningsplattform rustar vi dina medarbetare att möta framtidens handel och driva förändring med mätbara resultat. Ta kontakt och testa ett kursavsnitt från Smart Retails utbildning inom handel idag!

I dagens globala värld med tuff konkurrens från näthandeln måste den fysiska butiken leverera på topp för att locka och behålla kunder. Det kräver kunniga, kreativa och motiverade medarbetare som förstår kundens behov och som kan skapa lustfyllda butiksmiljöer.

Kundens upplevelser av kompetens och engagemang är en av de mest betydelsefulla framgångsfaktorerna för den fysiska handeln. Men även e-handeln kan utvecklas med hjälp av personliga kundmöten, som kan innebära allt från datastyrd kontakt till individuell rådgivning.

Bra service är alltid lönsamt och blir aldrig omodernt!

En komplett utbildning för framtidens handel

Vår digitala plattform gör det snabbt och enkelt att komma i gång med utbildning av alla medarbetare, oavsett var de befinner sig. Om du vill anpassa vissa avsnitt med unikt material ordnar vi detta utifrån dina önskemål och specifika utmaningar. Och behöver du peppa och coacha personalen så har vi ett team som hjälper till med det. 

Här är några av fördelarna med våra utbildningar:

  • Effektiva, tack vare god pedagogik och genomtänkt upplägg med olika kursavsnitt. De är även kostnadseffektiva jämfört med egen produktion av digital utbildning.
  • Flexibla, eftersom deltagarna själva kan välja var, hur och när de vill genomföra sina träningsdelar. Även vår prismodell är flexibel, beroende på hur du vill lägga upp utbildningen. 
  • Inspirerande, med en spännande mix av olika sätt att lära och testa sina kunskaper, interagera och genomföra praktiska övningar. 

Under 2021 genomförde SMART Retail en digiflexi (digitalt och webinarie) kurs tillsammans med företaget Smycka AB. Läs mer om hur företaget Smycka jobbade med utbildningen.

Vi brinner för att lyfta kompetensen inom handeln och vill gärna ha ett samtal med dig för att höra mer om just dina utmaningar!

Digitala utbildningar för detaljhandeln – Smart Retail

Våra utbildningar för Handel & Företag

Alla våra digitala utbildningar inom handel är skapade tillsammans med specialister och företag inom varje specifik bransch. De flesta av våra kunder använder våra färdiga utbildnings- och träningsprogram men vi kan även ta fram skräddarsydda utbildningar utifrån företagets arbetssätt och varumärkesposition.

Kompetenta och passionerade medarbetare som kan konsten att skapa mervärden för kunden är en av de främsta framgångsfaktorerna för såväl dagens som framtidens butik. För detta krävs kontinuerlig utbildning och ny inspiration. Tillsammans kan vi lyfta statusen för att jobba i handeln och skapa alternativa karriärvägar med fler specialister!

Boka demo och få offert

Ange hur många kursdeltagare du vill ha och vilka kurser du är intresserad av så återkommer vi med offert. Du kan också boka en demo så gör vi en genomgång via videomöte. Under en halvtimme får du bekanta dig med programmet och alla dess finesser.

Ta reda på mer

Smart Retail erbjuder en mängd interaktiva utbildningar och kurser anpassade för handeln, både för dagens och morgondagens medarbetare. Vi kan också ta fram upplägg skräddarsydda för just din verksamhet.

Följ med på en rundtur!

På Smart Retail rustar vi dagens och framtidens medarbetare inom handeln att leva upp till de högt ställda kraven på relationsskapande service och försäljning i butik. Välkommen till Smart Retail. För en personlig affär.

Därför arbetar Carolina Henning Smart

“Vi arbetar med alla olika typer av kunder, allt från åldrarna 25 år upp till 90 år. Jag har valt att arbeta som personal shopper för att jag älskar mode och att få göra folk glada och känna sig snygga. Känner man sig snygg så får man självförtroende och självförtroende leder ofta till framgång. Personal shopping leder till en mer hållbar garderob. Det leder inte till överkonsumtion. Istället kommer du hem med plagg som du har användning för. Smart retail har varit en stor trygghet för både mig och företaget. Varje gång vi tar in en ny stylist, får de gå Smart Retails utbildning och då känner jag mig trygg med att de har fått med sig alla bitar som jag tycker är viktigt. Utbildningen är både så innehållsrik och så kul!”

Carolina Henning - Grundare av företaget Private Shopper Stockholm

Carolina Henning har drivit företaget Private Shopper Stockholm i över tio år och är idag den ledande leverantören inom branschen. Carolina älskar mode och att få göra människor glada och snygga. Hör hur Smart Retails verktyg har hjälpt Carolina och hennes verksamhet.

Fler röster om Smart Retail

”Det är kul när branschen ger oss feedback på våra elevers kunskap i personlig styling. Oavsett om eleven har APL i klädbutik eller arbetar med kund i andra stylistsammanhang är utbildningen som vi får genom Smart Retail betydelsefull.”

Anna-Lena Karlsson

- Stylist/frisörlärare, Hahrska gymnasiet, Västerås

”Jag gillar Smart Retails kursmoduler i Hantverksprogrammet för årskurs 1! Ett omfattande material samlat i ett enkelt och effektivt koncept. Och ett mycket bra komplement till undervisningen för självstudier i och utanför klassrummet. Dessutom på svenska och begripligt för våra elever. Det gör allt mycket enklare!”

Ingegerd Ottsjö

- Yrkeslärare, Burgårdens gymnasium, Göteborg

”Materialet kan användas under lektionen och på APL-platser men är också utmärkt för att låta eleverna inhämta kunskap innan man går igenom ett avsnitt i klassrummet. På så sätt är de redan förberedda inför dagens lektion.”

Helena Nordengren

- Yrkesgymnasiet, Örebro