För dig som drömmer om ett nytt yrke

Vill du arbeta som personal shopper eller bli en säljare av rang? Kanske ett yrke som Visual merchandiser står högst på listan? Vi har utbildningarna för dig!

Ring för mer information

Smart Retail

Vi utbildar dig som vill jobba som säljare, modeexpert eller visual merchandiser!

På dina villkor

Drömmer du om att arbeta som visual merchandiser eller personlig stylist? Vi vågar lova en lustfylld träning som leder till ökad kunskap och nya färdigheter oavsett om du vill byta jobb eller bara fylla på den befintliga kunskapsbanken. Med våra digitala utbildningar kan du lära när du vill, hur du vill och var du än befinner dig. Du väljer att studera själv eller tillsammans med handledare. Du lyssnar, läser, titta på filmer, tävlar och mycket mer i mindre avsnitt som gör kunskapen lätt att flytta ut i verkligheten.

På Smart Retail har vi utbildat och tränat tusentals elever med mycket goda resultat. Läs några av tidigare deltagares upplevelser längre ner på sidan. Där kan du bland annat höra från Carolina Henning, grundare av företaget Private Shopper Stockholm.

Är du intresserad av att utveckla eller påbörja en ny resa i karriären? Vi ger dig den kompetens som branschen efterfrågar och vägleder dig till din nya yrkesroll som visual merchandiser, personal shopper eller säljare inom mode.

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om hur våra utbildningar kan ta dig till drömjobbet!

Vill du kontakta oss! Vi älskar att prata om utbildningar

Digitala utbildningar för handeln / stylist säljutbildning VM

För dig som vill veta mer

Kontakta oss på Smart Retail för att veta mer om hur vi kan hjälpa dig till ditt drömyrke!

Ta reda på mer!

På Smart Retail rustar vi dagens och framtidens medarbetare inom handeln att leva upp till de högt ställda kraven på relationsskapande service och försäljning i butik. Välkommen till Smart Retail. För en personlig affär.

Följ med på en rundtur i Smart

På Smart Retail rustar vi dagens och framtidens medarbetare inom handeln att leva upp till de högt ställda kraven på relationsskapande service och försäljning i butik. Välkommen till Smart Retail. För en personlig affär.

Därför arbetar Carolina Henning Smart

“Vi arbetar med alla olika typer av kunder, allt från åldrarna 25 år upp till 90 år. Jag har valt att arbeta som personal shopper för att jag älskar mode och att få göra folk glada och känna sig snygga. Känner man sig snygg så får man självförtroende och självförtroende leder ofta till framgång. Personal shopping leder till en mer hållbar garderob. Det leder inte till överkonsumtion. Istället kommer du hem med plagg som du har användning för. Smart retail har varit en stor trygghet för både mig och företaget. Varje gång vi tar in en ny stylist, får de gå Smart Retails utbildning och då känner jag mig trygg med att de har fått med sig alla bitar som jag tycker är viktigt. Utbildningen är både så innehållsrik och så kul!”

Carolina Henning - Grundare av företaget Private Shopper Stockholm

Carolina Henning har drivit företaget Private Shopper Stockholm i över tio år och är idag den ledande leverantören inom branschen. Carolina älskar mode och att få göra människor glada och snygga. Hör hur Smart Retails verktyg har hjälpt Carolina och hennes verksamhet.

Fler röster om Smart Retail

”Det är kul när branschen ger oss feedback på våra elevers kunskap i personlig styling. Oavsett om eleven har APL i klädbutik eller arbetar med kund i andra stylistsammanhang är utbildningen som vi får genom Smart Retail betydelsefull.”

Anna-Lena Karlsson

- Stylist/frisörlärare, Hahrska gymnasiet, Västerås

”Jag gillar Smart Retails kursmoduler i Hantverksprogrammet för årskurs 1! Ett omfattande material samlat i ett enkelt och effektivt koncept. Och ett mycket bra komplement till undervisningen för självstudier i och utanför klassrummet. Dessutom på svenska och begripligt för våra elever. Det gör allt mycket enklare!”

Ingegerd Ottsjö

- Yrkeslärare, Burgårdens gymnasium, Göteborg

”Materialet kan användas under lektionen och på APL-platser men är också utmärkt för att låta eleverna inhämta kunskap innan man går igenom ett avsnitt i klassrummet. På så sätt är de redan förberedda inför dagens lektion.”

Helena Nordengren

- Yrkesgymnasiet, Örebro

Frågor & svar

Du kan beställa och betala direkt genom Klarna. Nu, senare eller med delbetalning. Du kan välja att betala med bankkonto, kreditkort eller delbetalning upp till 36 månader. Väljer du att delbetala kan du själv kan bestämma hur mycket du vill betala varje månad, och att du när som helst kan betala in hela skulden för att avsluta delbetalningen.

Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar om du inte loggat in i kursen mer än en gång och inte gjort några uppgifter. Om du efter att ha gjort delar i kursen och inte är nöjd med kursens uppbyggnad och lärdomar kan du inkomma med den skriftlig ansökan om att få dina pengar tillbaka. Vi vill att du ska vara nöjd.

Du behöver en dator, ipad eller mobil. Det är allt.

Det är en utbildning inom som börjar på en grundläggande nivå inom olika utbildningar alla leder till yrkesutgångar inom främst handeln. Med hjälp av filmer och interaktioner lär du dig hur man jobbar. Du får också handledning av vår handledare som alltid har ett uppstartsmöte med dig.

Kursen börjar när du har tid.. Du kan jobba med utbildningen under 6 månader från startdatum. När du anmält dig och betalat utbildningsavgiften får du ett mail med alla dina inloggningsuppgifter och instruktioner inför kursstart.

Du har fri tillgång till hela kursmaterialet online. Du får din inloggning och kan sedan logga in när du vill för att fullfölja kursen. Efter avslutad kurs får du ett intyg att du gjort kursen. Vår stylingkurs ger dig möjlighet att diplomera dig i två steg.

Kursen passar för alla som är nyfikna på att lära sig mer om grunderna i de olika utbildningarna och för dem som vill utveckla sin kunskap för att starta en karriär i branschen. Du behöver inte ha några förkunskaper

Man behåller sin inlogg under 6 månader från kursstart

Ja, du och din handledare kommer överens om en tid som passar dig.

Då kommer du inte kunna få något intyg på att du avslutat kursen med godkänt resultat. Om du har ett giltigt skäl till varför du inte slufört kursen i tid kan vi förlänga din kurstid, men då måste du skicka oss information om anledning och önskemål om ny sluttid.

Smart Retails Stylingträning har utbildat 3000 elever inom ämnet modestyling, både skolelever, butikssäljare, blivande personal shoppers och lärare i ämnet med hjälp av Smart Retails utbildningsverktyg online sedan 2009

När du gjort den grundläggande kursen med godkänt resultat får du möjlighet att teckna dig till diplomeringskursen Smart Retail Styling Pro. Den startar kort efter din avslutade träning.
Den innehåller följande delar
-Digital textil träning i 13 avsnitt med hållbarhet
-Digitalt diplomeringsprov
-Praktisk uppgift som skickas in till Smart Retail för godkännande
-Priset för diplomeringskursen är 2 500 kr ex moms

När dessa tre delar är godkända får du ditt kvalitetssäkrade diplom