Modestyling – Personal Shopper/personlig stylist del 2 Diplomeringskurs

Kursen för dig som klarat grundkunskaperna i Modestyling – Personal Shopper/personlig stylist del 1, och vill ta dina kunskaper längre.

För dig som vill söka jobb som personlig stylist

När du genomfört den grundläggande kursen (Modestyling – Personal Shopper/personlig stylist del 1) med godkänt resultat får du möjlighet att teckna dig till diplomeringskursen del 2. Den startar kort efter den första och gör att du kan söka jobb som personlig stylist.

I diplomeringen ingår digital textil träning i 13 avsnitt inklusive hållbarhet, ett digitalt diplomeringsprov och en praktisk uppgift som skickas in till oss för bedömning. Efter avslutad och godkänd kurs får du ett kvalitetssäkrat diplom.

Utbildningens innehåll

Här kan du läsa mer om de olika kursdelarna.

Del 1

I 13 kursdelar får du jobba med materialen vi har i våra kläder och svara på frågor som dina kunder kan tänkas ställa. Du får också lära dig om vilka utmaningar kopplade till hållbarhet som finns inom den textila världen.

Del 2

När du fått godkända resultat på din textilträning är det dags för arbetsprov. Vi skickar ut en uppgift som du sedan jobbar med självständigt. Uppgiften är en sammanfattning av vad du lärt dig i kursen och hjälper dig att förstå hur man jobbar med riktiga möten och riktiga kunder. Uppgiften görs i form av PowerPoint-presentation eller Word-dokument och skickas till oss digitalt. Därefter ger vi feedback och återkopplar om arbetsprovet behöver kompletteras.

Del 3

När ditt arbetsprov är godkänt är det dags för sluttest och diplomeringsprov. Du bestämmer själv tid och datum när du kan göra testet. Via mejl skickar vi ut en länk till diplomeringsprovet som startar den tid du har önskat. Testet tar cirka en timme och består av 60 frågor i form av kryssvar. För att få godkänt ska du ha klarat 60 procent av testet. Behöver du göra om testet är det tillåtet att försöka en gång till. När du är godkänd skickas diplomet hem till dig.

Se exempel på kursavsnitt

Vill du få ett nytt avsnitt varje vecka som ska vara klart en viss tid, eller själv bestämma i vilken takt du vill plugga, det är upp till dig. Vi följer dina framsteg och ger feedback på resultaten. Och vill du ha en handledare som följer dig fixar vi det. Kika in i ett avsnitt direkt hämtat från kursen.

Kursinformation

13 delar à cirka 60 minuter = totalt cirka 13 timmar (med uppgifter och övningar cirka 20-40 timmar.
Kursen innehåller flera uppgifter som leder fram till sluttest och diplomering.

Kursen vänder sig till

Till dig som vill starta en karriär inom mode och behöver dokumenterat intyg på genomförd diplomering.
Till dig som är intresserad av färg och form och vill lära dig mer om personlig styling.
Personal Shopper/personlig stylist och butikssäljare.

Grundläggande kunskap efter utförd kurs
  • Färg, form och styling
  • Att kunna bemöta kunder
  • Hållbarhet
  • Textila material
  • Att aktivt jobba med kunder

Exempel på delmoment

  • Textilträning
  • Hållbarhet
  • Arbetsprov
  • Sluttest

Därför arbetar Carolina Henning Smart

“Vi arbetar med alla olika typer av kunder, allt från åldrarna 25 år upp till 90 år. Jag har valt att arbeta som personal shopper för att jag älskar mode och att få göra folk glada och känna sig snygga. Känner man sig snygg så får man självförtroende och självförtroende leder ofta till framgång. Personal shopping leder till en mer hållbar garderob. Det leder inte till överkonsumtion. Istället kommer du hem med plagg som du har användning för. Smart retail har varit en stor trygghet för både mig och företaget. Varje gång vi tar in en ny stylist, får de gå Smart Retails utbildning och då känner jag mig trygg med att de har fått med sig alla bitar som jag tycker är viktigt. Utbildningen är både så innehållsrik och så kul!”

Carolina Henning - Grundare av företaget Private Shopper Stockholm

Carolina Henning har drivit företaget Private Shopper Stockholm i över tio år och är idag den ledande leverantören inom branschen. Carolina älskar mode och att få göra människor glada och snygga. Hör hur Smart Retails verktyg har hjälpt Carolina och hennes verksamhet.

Fler röster om Smart Retail

”Det är kul när branschen ger oss feedback på våra elevers kunskap i personlig styling. Oavsett om eleven har APL i klädbutik eller arbetar med kund i andra stylistsammanhang är utbildningen som vi får genom Smart Retail betydelsefull.”

Anna-Lena Karlsson

- Stylist/frisörlärare, Hahrska gymnasiet, Västerås

”En gedigen och omfattande stylistutbildning som omfattar allt från materiallära till snitt, färger och proportioner. Pedagogiskt uppdelad i olika avsnitt och lätt att följa. Här finns allt du behöver veta för att utbilda dig till modestylist eller Personal Shopper.”

Louise Jansson

- Personal Shopper

”Det är en enorm fördel att det finns på plats när man har tid att utföra utbildningen. Formen är lättillgänglig, och man kan repetera när det behövs. Alla har fått inspiration tillsammans med ny kunskap och självklart har det påverkat försäljningen positivt”

Catharina von Elern, VD Smycka

- Sälj och service

Läs om fler av våra utbildningar

Fortsätt att kika runt bland våra utbildningar. Självklart kan du kombinera flera utbildningar samtidigt.
Kontakta oss så berättar vi mer.

Ta reda på mer!

Smart Retail erbjuder en mängd interaktiva utbildningar och kurser. Ring eller mejla om du är du nyfiken och vill veta mer.