Utbilda dig till personal shopper och stylist. Del 2

Kursen för dig som klarat grundkunskaperna i Modestyling – Personal Shopper/personlig stylist del 1, och vill ta dina kunskaper längre.

För dig som vill söka jobb som personlig stylist

När du genomfört den grundläggande kursen (Modestyling – Personal Shopper/personlig stylist del 1) med godkänt resultat får du möjlighet att teckna dig till diplomeringskursen del 2. Den startar kort efter den första och gör att du kan söka jobb som personlig stylist.

I diplomeringen ingår digital textil träning i 13 avsnitt inklusive hållbarhet, ett digitalt diplomeringsprov och en praktisk uppgift som skickas in till oss för bedömning. Efter avslutad och godkänd kurs får du ett kvalitetssäkrat diplom.

Läs mer om vad grundkursen – Personal Shopper/personlig stylist del 1 innehåller

Utbildningens innehåll

Här kan du läsa mer om de olika kursdelarna.

Del 1

I 13 kursdelar får du jobba med materialen vi har i våra kläder och svara på frågor som dina kunder kan tänkas ställa. Du får också lära dig om vilka utmaningar kopplade till hållbarhet som finns inom den textila världen.

Del 2

När du fått godkända resultat på din textilträning är det dags för arbetsprov. Vi skickar ut en uppgift som du sedan jobbar med självständigt. Uppgiften är en sammanfattning av vad du lärt dig i kursen och hjälper dig att förstå hur man jobbar med riktiga möten och riktiga kunder. Uppgiften görs i form av PowerPoint-presentation eller Word-dokument och skickas till oss digitalt. Därefter ger vi feedback och återkopplar om arbetsprovet behöver kompletteras.

Del 3

När ditt arbetsprov är godkänt är det dags för sluttest och diplomeringsprov. Du bestämmer själv tid och datum när du kan göra testet. Via mejl skickar vi ut en länk till diplomeringsprovet som startar den tid du har önskat. Testet tar cirka en timme och består av 60 frågor i form av kryssvar. För att få godkänt ska du ha klarat 60 procent av testet. Behöver du göra om testet är det tillåtet att försöka en gång till. När du är godkänd skickas diplomet hem till dig.

Se exempel på kursavsnitt

Vill du få ett nytt avsnitt varje vecka som ska vara klart en viss tid, eller själv bestämma i vilken takt du vill plugga, det är upp till dig. Vi följer dina framsteg och ger feedback på resultaten. Och vill du ha en handledare som följer dig fixar vi det. Kika in i ett avsnitt direkt hämtat från kursen.

Kursinformation

Utbildning personal shopper/personlig stylist del 2 Diplomeringskurs 13 delar à cirka 60 minuter = totalt cirka 13 timmar (med uppgifter och övningar cirka 20-40 timmar.
Kursen innehåller flera uppgifter som leder fram till sluttest och diplomering.

Kursen vänder sig till

Till dig som vill starta en karriär inom mode och behöver dokumenterat intyg på genomförd diplomering.
Till dig som är intresserad av färg och form och vill lära dig mer om personlig styling.
Personal Shopper/personlig stylist och butikssäljare.

Grundläggande kunskap efter utförd kurs
  • Färg, form och styling
  • Att kunna bemöta kunder
  • Hållbarhet
  • Textila material
  • Att aktivt jobba med kunder

Utbildning personal shopper

Vill du veta mer kontakta oss om utbildningen personal shopper del 2

Exempel på delmoment

  • Textilträning
  • Hållbarhet
  • Arbetsprov
  • Sluttest

Därför arbetar Carolina Henning Smart

“Vi arbetar med alla olika typer av kunder, allt från åldrarna 25 år upp till 90 år. Jag har valt att arbeta som personal shopper för att jag älskar mode och att få göra folk glada och känna sig snygga. Känner man sig snygg så får man självförtroende och självförtroende leder ofta till framgång. Personal shopping leder till en mer hållbar garderob. Det leder inte till överkonsumtion. Istället kommer du hem med plagg som du har användning för. Smart retail har varit en stor trygghet för både mig och företaget. Varje gång vi tar in en ny stylist, får de gå Smart Retails utbildning och då känner jag mig trygg med att de har fått med sig alla bitar som jag tycker är viktigt. Utbildningen är både så innehållsrik och så kul!”

Carolina Henning - Grundare av företaget Private Shopper Stockholm

Carolina Henning har drivit företaget Private Shopper Stockholm i över tio år och är idag den ledande leverantören inom branschen. Carolina älskar mode och att få göra människor glada och snygga. Hör hur Smart Retails verktyg har hjälpt Carolina och hennes verksamhet.

Fler röster om Smart Retail

”Det är kul när branschen ger oss feedback på våra elevers kunskap i personlig styling. Oavsett om eleven har APL i klädbutik eller arbetar med kund i andra stylistsammanhang är utbildningen som vi får genom Smart Retail betydelsefull.”

Anna-Lena Karlsson

- Stylist/frisörlärare, Hahrska gymnasiet, Västerås

”Jag gillar Smart Retails kursmoduler i Hantverksprogrammet för årskurs 1! Ett omfattande material samlat i ett enkelt och effektivt koncept. Och ett mycket bra komplement till undervisningen för självstudier i och utanför klassrummet. Dessutom på svenska och begripligt för våra elever. Det gör allt mycket enklare!”

Ingegerd Ottsjö

- Yrkeslärare, Burgårdens gymnasium, Göteborg

”Materialet kan användas under lektionen och på APL-platser men är också utmärkt för att låta eleverna inhämta kunskap innan man går igenom ett avsnitt i klassrummet. På så sätt är de redan förberedda inför dagens lektion.”

Helena Nordengren

- Yrkesgymnasiet, Örebro

Frågor & svar

När du gjort den grundläggande kursen med godkänt resultat får du möjlighet att teckna dig till diplomeringskursen Smart Retail Personal shopper/stylist del 2. Den startar kort efter din avslutade träning.
Den innehåller följande delar
-Digital textil träning i 13 avsnitt med hållbarhet
-Digitalt diplomeringsprov
-Praktisk uppgift som skickas in till Smart Retail för godkännande
-Priset för diplomeringskursen är 2 500 kr ex moms

När dessa tre delar är godkända får du ditt kvalitetssäkrade diplom

Smart Retails Stylingträning har utbildat 3000 elever inom ämnet modestyling, både skolelever, butikssäljare, blivande personal shoppers och stylistlärare i ämnet med hjälp av Smart Retails utbildningsverktyg online sedan 2009. Sveriges ledande utbildning i Modestyling med kvalitetssäkrad diplomering. Modestyling – Personal Shopper/personlig stylist del 1 och 2. Vill du säkra en karriär inom mode är det här en bra början. Du väljer själv hur mycket hjälp du vill ha av vår handledare.

Då kommer du inte kunna få något intyg på att du avslutat kursen med godkänt resultat. Om du har ett giltigt skäl till varför du inte slufört kursen i tid kan vi förlänga din kurstid, men då måste du skicka oss information om anledning och önskemål om ny sluttid.

När du betalat din utbildning får du ett mail där vi välkomnar dig till Smart Retail med dina lösenord och en fråga när du vill ha ditt uppstartsmöte via telefon. I det samtalet lägger vi upp din kursplan och pratar om dina mål med utbildningen.

Man behåller sin inlogg under 6 månader från kursstart

Kursen börjar när du har tid.. Du kan jobba med utbildningen under 6 månader från startdatum. När du anmält dig och betalat utbildningsavgiften får du ett mail med alla dina inloggningsuppgifter och instruktioner inför kursstart. Du har fri tillgång till hela kursmaterialet online. Du får din inloggning och kan sedan logga in när du vill för att fullfölja kursen.

Det är en utbildning inom som börjar på en grundläggande nivå inom olika utbildningar alla leder till yrkesutgångar inom främst handeln. Med hjälp av filmer och interaktioner lär du dig hur man jobbar. Du får också handledning av någon av våra lärare som alltid har ett uppstartsmöte med dig.

Du har möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar om du inte loggat in i kursen mer än en gång och inte gjort några uppgifter. Om du efter att ha gjort delar i kursen och inte är nöjd med kursens uppbyggnad och lärdomar kan du inkomma med den skriftlig ansökan om att få dina pengar tillbaka. Vi vill att du ska vara nöjd. Skriv till oss då och berätta vad som hände. info@smartretail.com

Du kan beställa och betala direkt genom Klarna. Nu, senare eller med delbetalning. Du kan välja att betala med bankkonto, kreditkort eller delbetalning upp till 36 månader. Väljer du att delbetala kan du själv kan bestämma hur mycket du vill betala varje månad, och att du när som helst kan betala in hela skulden för att avsluta delbetalningen.

Läs om fler av våra utbildningar

Fortsätt att kika runt bland våra utbildningar. Självklart kan du kombinera flera utbildningar samtidigt.
Kontakta oss så berättar vi mer.

Ta reda på mer!

Smart Retail erbjuder en mängd interaktiva utbildningar och kurser. Ring eller mejla om du är du nyfiken och vill veta mer.