Utbildning för yrkeslärare HT 23

04 Aug 2023

Så går det till:
Du träffar din kursledare 2h vid de obligatoriska tillfällen. Våra utbildningar är digitala vilket innebär att du kan delta från arbetsplatsen, soffan eller hemmakontoret.

Vid träffarna får du kunskap genom våra kursledare. De föreläser om senaste uppdateringarna från branschen och ger dig kritiska kunskaper och nycklar för din undervisning i ämnet.

Mellan träffarna får du en studieuppgift att utföra.  Tillsammans med uppgifter som du prövar i din egen undervisning på eleverna. Med dessa intensivkurser blir du snabbt sakexpert inom yrkesområdet och kvalificerad lärare i Smart för att undervisa och diplomera med våra utbildningar på skola.

Samtliga lärare-certifieringar kostar 4000 kr pp. ex moms.

Läs mer om vad du kan förvänta dig av respektive kurs och anmäl dig till utbildningarna nedan


Kurs

Försäljning och Service – i dagens handel

Kursledare: Tommy Hellström. VD Smart Retail i Sverige AB

Den här kursen vänder sig till dig som utbildar inom försäljning och service i dagens handel. Du lär dig nya metoder för lärande, får aktuell kunskap om detaljhandeln som arbetsplats, konsumenternas förväntningar och vilka verktyg dina elever behöver i sin verktygslåda inför sin kommande karriär.

Vad behöver dina elever idag för en god anställningsbarhet?

Vilka är de nycklarna till framgångsrika professioner och hur ser den fysiska handeln ut idag, nationellt? 

Din kursledare Tommy Hellström har spenderat hela sin karriär till varumärkes- och affärsutveckling inom detaljhandeln, med fokus på mänsklig attityd och beteende. Han har en rik portfölj med uppdrag, från högsta ledningen till säljaren i sanningens ögonblick med kunden. Med Tommy som kursledare får du ett unikt coach-lett kompetenslyft inom handel och en färsk uppdatering om vad den svenska arbetsmarknaden behöver för att dina elever ska nå framgång och aktuellt, effektiv och lustfyllt lärande som leder till framgång.

Datum för lärarutbildningen: Försäljning, Service och butiksekonomi i dagens handel

Tisdag den 7 November 15:00-17:00

Tisdag den 21 November 15:00-17:00

Tisdag den 12 December 15:00-17:00

Tommy Hellström

Jag missionerar om betydelsen av visioner och vardaglig verklighet på en och samma gång. Jag har arbetat med utveckling av varumärken, företagskulturer, företag genom människor under hela mitt yrkesverksamma liv. Med mångårig erfarenhet såsom medarbetare, chef och ägare bidrar jag med min oförtrutna tro, insikter, mod och lustin förmåga att hjälpa kunder att stärka sin verksamhet

Tommy på LinkedIN


Kurs

Visual Merchandising – Butikskommunikation, Exponeringsprinciper

Smart Retail- Digital utbildning i Visual merchandising
Kursledare: Anne Hesselgren, grundare KOM Agency

Effektiv butikskommunikation. Smart butikslayout, kreativ produktexponering och trivsamma miljöer lockar kunder att stanna längre och återkomma.

Lär dig experternas hemligheter i intensivkursen av Visual Merchandising butikskommunikation, en avgörande aspekt när butiker går från att vara produktfokuserade till att erbjuda minnesvärda upplevelser.

Anne Hesselgren driver sedan 1999 Kom Agency.   De hjälper återförsäljare och grossistkunder att skapa enkla och inspirerande shoppingupplevelser för att öka detaljhandels försäljning och lönsamhet. Nu kan du som undervisar inom utställningsdesign och praktisk marknadsföring få ett kompetenslyft utöver allt annat och på så vis vässa din egen undervisning. Anne har under 24 år lett utbildning och arbete inom butikskommunikation. En sakexpert utan like och din kursledare för lärarutbildningen till Visual merchandising.

Datum för lärarutbildningen inom Visual Merchandising, butikskommunikation, exponeringsprinciper

Måndag den 30 Oktober 16-18

Måndag den 13 November 16-18

Måndag den 27 November 16-18

Anne Hesselgren

Dagens fysiska handel behöver attrahera fler besökare och kunder. Det krävs väl planerade och väl genomförda kundupplevelser för att skapa magi och rollen som visual merchandiser blir allt viktigare!

Anne på LinkedIN

Kom Agency


Kurs

Diplomutbildning – Modeexpert, Personal Shopper, Stilrådgivare

Smart Retail - Digitala utbildningar för handeln- Utbildning för dina medarbetare
Kursledare: Mirjam Kellermann

Det här är den perfekta utbildningen för dig som vill undervisa eller redan undervisar inom mode. Lär dig allt om modestyling på intensivkursen för lärare. Kursen ger dig färdigheter att styla din kund utifrån hans eller hennes personliga egenskaper och stil. I 13 kursdelar lär du dig om stil, färg och form. Allt för att hjälpa kunden att göra ett mer hållbart val. Du får om färger, snitt, klädkoder och allt annat som har med personlig styling och säljträning inom mode och detaljhandel. Den här kursen leder till diplom.

Med 30 års erfarenhet från modebranschen, både inom detaljhandeln och i leverantörsledet som entreprenör, produktchef, utbildare och affärsutvecklare är Mirjam en optimal kursledare för dig som vill bredda din kompetens inom din profession.  Mirjam Kellermann har sedan 2009 utbildat 100-tals style advisors/personal shoppers inom modebranschen och även lärare som undervisar i modestyling på sina yrkesprogram.

Datum för lärarutbildning Modeexpert, Personal Shopper, Stilrådgivare:

Tisdag den 10 oktober 15.00-16.30

Tisdag den  31 oktober 15.00-17.00

Tisdag den 21 november 15.00-17.00

Tisdag den 12 december 15.00-17.00

Mirjam Kellermann. Kursledare

Mirjam Kellermann

Branschen behöver fler modeexperter och lärarna på skolorna behöver vara i led med vad eleverna förväntas kunna när de ska ut i branschen. Därför stöttar jag lärarna med en yrkeskompetens olikt allt annat. Med den här kursen får du som lärare dessutom behörighet att diplomera dina elever.

Mirjam på LinkedIN

Senaste nytt från Smart Retail

Vi lär oss ständigt mer och utvecklar idéer som speglar handelns förändringar och därmed nya behov i branschen. Här kan du läsa om vad vi håller på med just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss på Smart Retail och ta del av vad som händer både i branschen, vad som är nytt inom vår utbildningsplattform och vad som händer här på Smart Retail.