Hållbarhetens viktiga roll inom modevärlden

28 Mar 2024

Välkommen på frukostwebbinar!

Onsdag 20/3

Kl. 8.30 – 9.00

LÄNK

Ingen anmälan krävs och inga uppgifter sparas.


Hållbarhet är inte längre bara en trend inom modeindustrin – det är en nödvändighet, en drivkraft för förändring och en väg mot en mer ansvarsfull och medveten handelsvärld.

I dagens samhälle är mode en kraftfull form av självuttryck, men dess påverkan sträcker sig långt bortom våra garderober. Det är en industri som formar kultur, influerar trender och har en betydande inverkan på miljön och människors liv runt om i världen. Med denna enorma påverkan kommer också ett enormt ansvar – ett ansvar att arbeta mot en mer hållbar och rättvis framtid.

Vi kan inte längre blunda för de utmaningar som vår planet och dess invånare står inför. Klimatförändringar, exploatering av arbetskraft, överkonsumtion och avfall är alla problem som kräver omedelbar handling. Men vi har också möjligheten att vara en del av lösningen. Genom att omfamna hållbarhetsprinciper kan handelsvärlden, inklusive modeindustrin, bli en katalysator för förändring, en bransch som inte bara strävar efter vinst, utan också respekt för människor och planeten vi delar.

Denna föreläsning kommer att utforska olika aspekter av hållbarhet inom mode – från materialval och produktionsprocesser till konsumentbeteende och etiska frågor. Vi kommer att belysa exempel på framstående företag och designers som tar ledningen mot en mer hållbar framtid, samtidigt som vi diskuterar de utmaningar och hinder som återstår att övervinna.

-“Jag hoppas att denna frukostföreläsning kommer att inspirera er som lärare att integrera hållbarhetsprinciper i era kurser och att uppmuntra era studenter att reflektera över sitt eget förhållningssätt till handel och konsumtion.
Tillsammans kan vi utbilda och forma en nästa generation av handels- och modeproffs som är medvetna om och engagerade i den hållbara omställningen.”

Välkommen!

Föreläsare

Mirjam Kellermann

Grundare & Content Manager

Smart Retail I Sverige AB

Senaste nytt från Smart Retail

Vi lär oss ständigt mer och utvecklar idéer som speglar handelns förändringar och därmed nya behov i branschen. Här kan du läsa om vad vi håller på med just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss på Smart Retail och ta del av vad som händer både i branschen, vad som är nytt inom vår utbildningsplattform och vad som händer här på Smart Retail.