Hur får vi medarbetare och kunder att känna större värde?

14 Nov 2022

Måndagen den 21/11 kl firade vi på Smart Retail att vi äntligen kommit i mål, med att byta namn från Smartstylingträning till Smart Retail- ett namn som passar bättre in för att beskriva det vi jobbar med.

Vi hade 60 anmälda branschkollegor och vi på Smart var så taggade på att äntligen få träffa alla i ett riktigt fysiskt möte. Äta gott och äntligen få ge varandra en kram efter all tid framför möten i skärmar i cybervärlden. Så kom måndagen och hela Sverige hamnade i snökaos. Alla bussar och tåg inställda. Vi var på vippen att ställa in allt- men så dök 40 personer upp som trotsat väder och vind.

TACK för att ni bidrog till en härlig kväll. Här kan du kika in på vår mingelfilm på 3 minuter med lite bilder från föreläsningarna. Vi ses snart igen😀

Vi hade bjudit in Emma Stenström och Hans Lindeblad som föreläsare för kvällen. Emma som är biträdande professor på Handelshögskolan och Hans Lindeblad, som äger och driver Less Worries ett klädkoncept byggt utifrån livsåskådning och erfarenhet. Två helt olika föreläsare med helt olika bakgrunder. Emma med sin akademiska bakgrund och forskningserfarenhet och Hans som genom “trial and error” i livet lyckats med att driva företag framgångsrikt.

Både hade helt olika sätt att beskriva hur kundens upplevda värde är och kommer att bli än mer avgörande för att driva framgångsrika företag. Någonstans landade båda i att nyckeln till framgång är att både kunden och medarbetare känner sammanhang, mening och engagemang för att tillsammans skapa ett hållbart företag.

Emma sammanfattade det hela i klokskapen hämtad från London Business school och Minouche Shafik

In the past jobs were about muscles, now they are about brains, but in the future they will be all about the heart.

Under våren (mars) kommer vi att resa till Göteborg för att fortsätta träffa branschkollegor och diskutera framtidens utmaningar och möjligheter inom handeln. Föreläsningar blir det självklart, men vi återkommer om ämnet.

Vill du redan nu anmäla ditt intresse för att komma på vårt event kan du göra det här.

mirjam.kellermann@smartretail.com

Föreläsare under kvällen var

Emma Stenström

Biträdande professor och ansvarig för Arts, Business & Culture (ABC) på Handelshögskolan i Stockholm. Forskar och undervisar morgondagens ledare, arbetar samtidigt nära näringsliv och samhälle på ett nyfiket och engagerande sätt. Sedan många år oberoende krönikör för Dagens Industri.

Hans Lindeblad

Äger och driver modevarumärket Less Worries, ett koncept byggt utifrån livsåskådning och erfarenhet. Parar ihop digital och fysisk handel med erfarenheter från bland annat Björn Borg Underwear och Calvin Klein. Har ett sällsynt driv och ett värdebaserat förhållningssätt till livet och affärer.

Senaste nytt från Smart Retail

Vi lär oss ständigt mer och utvecklar idéer som speglar handelns förändringar och därmed nya behov i branschen. Här kan du läsa om vad vi håller på med just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss på Smart Retail och ta del av vad som händer både i branschen, vad som är nytt inom vår utbildningsplattform och vad som händer här på Smart Retail.